Allmänna villkor & information

Välkommen att kontakta oss! För eventuella frågor vänligen kontakta vår kundtjänst. 08-80 00 80
Öppettider: Helgfria vardagar 10:00-16:00
Order E-post: [email protected]
Produktfrågor, leveranser, returer Kontakta oss via e-post [email protected]

Leveransinformation
Handla hos Dressraka.se
Samtliga priser på dressraka.se inkluderar moms.
Kampanjer och erbjudanden gäller så långt lagret räcker. Falska beställningar och andra bedrägeriförsök polisanmäls. Vid en eventuell tvist följs den Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Beställning
För att kunna beställa på vår webbplats måste Kunden ha fyllt 18 år.
Vi accepterar, enligt svensk lag, inte kreditköp till personer under 18 år. Säljaren förbehåller sig rätten att i enskilda fall neka eller ändra en kunds beställning (exempelvis om kunden uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar).

Utlandsköp
Köp hos dressraka.se kan göras från samtliga länder i EU. Fraktkostnad för utlandsköp är minst 195 SEK. Kontakta oss för mer information.

Leveranstid
Din order behandlas så snart som möjligt. För leveranser samarbetar vi med DHL, UPS, TNT m.fl.
Med leveranstid menas när ordern skickas från vårt lager. Vid eventuella förseningar informeras kunden snarast möjligt. Angivna leveranstider är ungefärliga och garanteras inte av Dressraka.se

Frakt
Vi erbjuder privatpersoner Fri Frakt i Sverige, leverans sker till närmaste ombud för alla order med ordervärde över 500 kr. För leveranser utanför Sverige, vänligen kontakta vår kundtjänst per e-post för offert och ange land samt postnummer.

Alla leveranser skickas till paketombud om inget annat är överenskommit. Du får SMS avisering när paketet finns framme hos ditt paketombud. Paket hämtas ut hos ditt närmaste ombud. Väljer du att ange ditt mobilnummer vid beställning får du en sms-avisering när ditt paket finns att hämta. Om du inte valt att ange ditt mobilnummer får du istället en avisering i brevlådan som berättar att ditt paket levererats till ditt ombud.

Vill du hellre ha din order levererad direkt hem så väljer du till tjänsten Hemleverans
Om du som företagare önskar leverans direkt till ditt företag så väljer du tjänsten Hemleverans

För outlösta paket debiteras du som köpare för närvarande 400 kr för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift. Det gäller även för leveranser som ej utlöses pga. ångrat köp samt icke överenskomna/meddelade returer.

Fyll i ditt mobilnummer när du lägger din order, för att transportören enkelt skall kunna komma i kontakt med dig vid eventuella frågor.
Vissa adresser i landet kan vara omöjliga för oss att leverera till. I de fall vi inte kan leverera tar vi kontakt med dig som kund. Om du som kund bor på en ort, ö eller adress som vi inte har möjlighet att leverera till kan även leveransen ske till närmaste ombud eller terminal.
Om du som kund avbryter en order av en redan skickad produkt ansvarar kunden för den extra fraktkostnaden som returen innebär. Detta gäller även returer/ångrade köp.

Transportskada – Av transportören borttappad försändelse
Om produkten kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad ber vi dig i första hand anmäla detta till speditören. Därefter vår serviceavdelning på [email protected] och anger ditt ärendenummer från speditören.

Force Majeure
Säljaren ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Säljaren inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder. Om någon sådan situation skulle uppstå informerar säljaren kunden dels i början och dels i slutet av tiden för den aktuella situationen. Har
omständigheten varat längre än två månader har både köparen och säljaren rätt att häva köpet med omedelbar verkan.

Reklamation & Retur
Om du vill reklamera produkten ber vi dig att uppge ordernummer och orsak till reklamation och kontakta oss på [email protected] Skicka inte tillbaka produkten till oss innan ni mailat och fått en instruktion om er reklamation.
Kunden skall alltid sända foto på transportskadan eller den reklamerade produkten, detta måste ske innan retur. Det är kundens skyldighet att kontrollera godset vid mottagandet/ankomst och samt vid det tillfället anmärka skada direkt till transportör.
Vid felexpedierad produkt, åtar sig kunden att anmäla det omgående till säljaren, som skall åtgärda felet snarast och kostnadsfritt. En produkt som är felaktigt expedierad bör anmälas snarast möjligt till vår Kundtjänst.

Vid dold skada eller fel skall detta anmälas omgående till [email protected], vid upptäckt innan nyttjande av produkten och senast 2 dagar efter leveransdag.
För alla paket som skickas med hemleverans som önskas returneras debiteras kund för del reella fraktkostnaden.
Om produkten är skadad vid leveranstillfället ska detta omgående anmälas till vår [email protected] paketombudet/utlämningsstället/chauffören.

Ej mottagen leverans / Outlöst paket
Vara som levererats från oss och ej är utlöst kommer att returneras till Dressraka.se på köparens bekostnad.

För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 400:-.

Det gäller även för leveranser som ej utlöses pga. ångrat köp samt icke överenskomna/meddelade returer.

Ångerrätt/ Öppetköp

Ångerrätt
Enligt Distanshandelslagen har du som konsument alltid 14 dagars ångerrätt.
Ångerrätt gäller endast konsumentköp. Företag har inte rätt att returnera en produkt enligt Köplagen.
Ångerfristen börjar löpa den dag du eller kundens ombud tagit emot den beställda varan. Önskar du skicka varor i retur behöver du alltid kontakta oss innan varorna skickas.
För att ångerrätten skall gälla ska varan kunna säljas som ny och varan och originalförpackning återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt; denna risk innefattar bland annat att produkten
skadas eller kommer bort under frakt. Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en produkt till oss betalar vi tillbaka ditt köpbelopp senast inom 30 dagar.
Vid utövande av ångerrätten betalar du som köpare returfrakten och ansvarar för varans skick efter det att du har mottagit varan samt under returfrakten.
Varan ska skickas i retur inom 14 dagar räknat från det datum meddelande om utövande av ångerrätt lämnades till oss. Varan ska skickas väl emballerad, i fint skick och i originalkartong, obruten. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Varan måste vara i säljbart skick med en oskadad originalförpackning.

Garanti
Vi levererar dressraka på vår hemsida med 2 års konsumentgaranti, produkterna omfattas av tillverkarens garanti. Produktgarantin täcker endast ursprungliga fel, d.v.s. fel som fanns i produkten vid leverans.
Byte av eventuell reservdel ombesörjs av köparen själv efter mottagandet av rekommenderad utbytesdel. Tillverkargaranti för näringsidkare (företag) är 1 år.
Vid handhavande fel, olyckshändelser, vanvård, onormal användning, felinstallation, felinställning, fel som uppstår efter egen förändring av produktens funktion, eller utseende. Vid felaktig användning av produkten eller att skötselanvisningar ej har följt gäller ej garantin. Kvitto med betalning är ditt garantibevis.Produktgarantin gäller inte fel som uppstår vid eller efter egen förändring av produktens funktion och utseende, såsom ombyggnation, uppgradering eller annan konfigurering av produkten.
Din orderbekräftelse, som du får av oss via e-post, fungerar som kvitto och garantibevis.

Betalningar

Vid order på vår webbplats gäller de priser som anges på webbplatsen. Samtliga priser anges i svenska kronor och är inklusive moms. Totala priset för din order finns i din varukorg.
När du kommer till kassan så måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt så kommer en extern betalningsförmedlare information om ditt köp. Ecster har ett system där orderns innehåll syns. När det gäller Swish är det informationen som du själv skriver in som sparas. När du betalar med kort så krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Informationen skickas över en krypterad anslutning för din säkerhet.

Har du frågor kring hur Ecster och Swish behandlar din information måste du
kontakta betalningsförmedlaren och för Swish din bank.

I samarbete med Ecster erbjuder vi Swish, kortbetalning, direktbetalning. Alla betalningar på webbplatsen hanteras av Ecster. För att genomföra ett köp på vår hemsida måste kunden godkänna våra affärs/köpvillkor. Godkännandet sker i samband med köpet. Genom godkännandet av villkoren binder sig kunden till villkoren i sin helhet, att denna har tagit del av all förenlig information samt samtycker till hanteringen av cookies och personuppgifter i enlighet med Dressrakas integritetspolicy.

Samtliga inhämtade uppgifter behandlas i enlighet med personuppgiftslagen.
För att vi ska kunna erbjuda dig Ecsters betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Ecster, så som kontakt- och orderinformation, för att Ecster ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig. Betalningstiden för fakturan genom Ecster är 14 dagar från det att beställd vara lämnar Dressrakas lager. Betalas inte fakturan i tid tillkommer en påminnelseavgift på 90 kr samt en dröjsmålsränta om f.n. 90 kr , mer information hitta du här

Mer information om Ecster kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Ecsters dataskyddspolicy.

Kreditupplysning Vi samarbetar med Handelsbanken och Ecster. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post.

Fakturavillkor
Ecster erbjuder privatpersoner att handla mot faktura. En fakturaavgift om 39 kr tillkommer. Betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas i samband med leveransen. Vid försenad eller utebliven betalning utgår påminnelseavgift om f.n. 90 kr samt dröjsmålsränta med 24 % per år.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som kan innebära att en kreditupplysning tas. Kreditgivare är Ecster AB. Ecster är ett registrerat kreditmarknadsbolag som har tillstånd att bedriva verksamheten enligt lagen (2004:297) om bank- och finansieringsrörelse. Ecster står under Finansinspektionens tillsyn och är registrerat i Bolagsverkets bolagsregister.

Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är över 18 år och inte har några betalningsanmärkningar.

Företagskunder
Vid förfrågningar om större inköp eller andra funderingar som företagskund kontakta vår företagsavdelning via e-post [email protected] eller ring oss på 08-80 00 80

Informera oss om;
– Ert organisationsnummer (XXXXXX-XXXX) – Företagsnamn – För och efternamn – Telefonnummer – Vår artikel nr. – Antal – Leveransadress – Leveransdatum (avser leverans från oss) – Ange ”RFQ dressraka” i ämnesraden.

Privacy Policy

Vi är glada att du besöker vår hemsida och visar intresse för våra produkter.
Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är vår målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd.

Din e-post till oss
Vi använder e-postservice för vår kundservice mail. När du mailar till någon av våra e-post konton, så är det alltså e-postleverantörens e-posttjänst vi använder. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 2-3 månader efter att vi mottagit dom.
Dataskyddsansvarig hos Dressraka.se

Connecta Industri AB, organisationsnummer 556841-8825 är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vår VD är dataskyddsansvarig och ansvarar för att alla medarbetare är insatta i hur vi bearbetar information.

Vill du kontakta oss? [email protected]

Hur använder vi den här informationen?

Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din epostadress för att kunna skicka information till dig. Vill du inte ha information från oss så kan du enkelt via [email protected] avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.
Varför sparar vi information?
Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten.

Cookies
Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg. Vi använder dessutom Googles tjänster ”Google Analytics” och ”Google Remarketing”. Även dessa tjänster använder Cookies. Här kan du läser mer om vad det betyder för dig.
Information till andra aktörer
Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan. Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.
Ta bort din information från vår databas
Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.
Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på [email protected]
Vi hoppas att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla hos oss.

Lagstiftning
dressraka.se följer regler och lagstiftning gällande personuppgiftslagen PUL, samt anti-spam och allmänna reklamationsnämndens policy. Detta gäller även cookies. Vid beställning godkänner du att dressraka.se lagrar och använder dina personuppgifter för att genomföra din beställning samt orderleverans. Dina uppgifter lämnas aldrig till tredje part, med undantag för eventuellt rättsliga fall.
Copyright

När inget annat anges är samtliga bilder, texter, illustrationer och layout copyrightskyddade av Connecta Industri AB. Skriftligt tillstånd krävs för att använda material från dressraka.se. Detta tillstånd ansöks om via mejl till [email protected]

Företagsinformation
Företagsnamn: Connecta Industri AB
Säte: Täby
Organisationsnummer: 556841-8825
F-skatt: Ja
Momsregistreringsnummer: SE 556841-882501